Opleiding Holistisch Therapeut

Gepubliceerd jun. 11, 22
3 min read

Opleiding Holistisch Coach

Zit jij met angsten waarvan je niet loskomt? Holistische EMDR kan ingezet worden als jij te maken hebt gehad met een heftig trauma zoals een ongeval, pesten, incest, een ziekte, oorlogstrauma, verlies van een dierbare, scheiding, enzovoort. Met holistische EMDR zou je van deze trauma’s los kunnen komen. Klankschaal massage/ontspanningssessie Maak kennis met de klankschaal ontspanningssessie bij ons in Assen (holistische therapeut opleiding) (Hoe werkt een Holistisch therapeut?).

Holistische CoachHolistische Geneeskunde Opleiding

We geven individuele maar ook voor een kleine groep klankschaal ontspanningssessies. Tijdens deze sessie word je ondergedompeld in het geluid en de trillingen van de klankschalen. Een totale ontspanning van lichaam en geest. Wij gebruiken de klankschalen soms ook tijdens de meditaties (elke woensdagavond na opgave) (Opleiding Energetisch Therapeut Allround).

Opleiding Holistisch Therapeut

Opleiding Energetisch TherapeutOpleiding Energetisch Therapeut Allround

Holistische geneeskunst is gericht op de mens in zijn geheel. Holistisch Energetische Thuiscursus. Holistisch stamt af van het woord Holos dat ‘geheel, allesomvattend’ betekent. Tijdens mijn behandelingen hanteer ik een holistische aanpak. Dat wil zeggen op fysiek – mentaal – emotioneel – energetisch en spiritueel niveau. Vanuit de holistische visie bestaat alles uit energie.

Opleiding Holistisch En Systemisch LevenCursussen - Opleiding Tot Holistisch Energetisch Therapeut

Als je energie lekker stroomt, voel je je goed en gaan de dingen moeiteloos in je leven. En vaak zit er ergens in ons systeem wel een blokkade. Zo’n blokkade is energie die langzaam beweegt of zelfs stilstaat. Daar hoef je geen last van te hebben of je accepteert het omdat je de oorzaak kent en weet dat het tijdelijk is (denk bijvoorbeeld aan verdriet na het verlies van iemand of iets).

Holistisch Coach Opleiding

Wat nodig is, is dat de energie in je systeem weer gaat doorstromen en blokkades worden opgeheven. Wanneer je niet lekker in je vel zit, kan het best zijn dat de oorzaak van jouw probleem ergens anders ligt dan je aanvankelijk denkt. Zo kan een lichamelijke klacht een mentale, emotionele of een energetische oorzaak hebben en andersom (spirituele opleidingen).

Als Holistisch Therapeut ga ik met jou op zoek naar de blokkades die je hinderen en help ik je om jouw energie weer in beweging te brengen. Dit doe ik door gebruik te maken van energetische technieken en coaching, met Reiki als basis (holistische visie). Bij de behandeling geef ik via mijn handen universele energie (Reiki) door.

Reiki Behandeling

De Holistische Coach OpleidingHolistisch Coach

Door mijn ruime ervaring op invoelend, spiritueel en analytisch gebied kunnen we een specifieke aanpak kiezen die bij jou past - holistisch therapeut opleiding. Vanuit een holistische visie belicht ik jouw hulpvraag en kijk ik graag samen met jou naar diepere oorzaken van jouw klacht. Ik help jou in het verkrijgen van inzicht in de situatie óf om de oorzaak van het probleem of de klacht te achterhalen.

  • Reiki Trainer
  • Holistisch Energetisch Therapeut
  • Holistisch Coach
  • Online cursussen


In het geval van chronische klachten zijn er doorgaans meer behandelingen nodig - Lichaamsgericht Energetisch Therapeut. Samen overleggen we wat wenselijk, nodig en haalbaar is - Studiepakket Energetisch therapeut.


Energetische TherapieEnergetisch Coach

Hebben HSP ers wel vrienden?

Hooggevoelige personen worden vaak als prettige vrienden ervaren. Zo zijn ze over het algemeen zorgzaam en attent. Toch is juist vaak deze groep die teleurgesteld raakt in hun vrienden.

Hoe behandel je hoogsensitiviteit?

Behandeling van hoogsensitiviteit Een veelgebruikte therapie bij overprikkeling is Mindfulness Based Cognitive Therapy. Met deze techniek wordt een balans gezocht tussen de interne en externe belevingswereld.”

Is HSP hetzelfde als autisme?

Diagnose volgens de DSM Autisme is een officiële diagnose, hoogsensitiviteit niet. Hoogsensitiviteit is een onderdeel van autisme, maar elke HSP is geen autist.

Hoeveel procent van de bevolking is hooggevoelig?

Maar liefst 15 tot 20 procent van de bevolking blijkt hooggevoelig te zijn. Het merendeel van de HSP's (Hoog Sensitief Personen) weet dit echter niet van zichzelf. Ze voelen zich anders, vaak al sinds hun kindertijd, maar hebben geen idee hoe ze van anderen verschillen.
Hoogsensitief Persoon

Meer van Massage olie

Navigation

Home

Latest Posts

Fysiotherapie En Oefentherapie

Published Mar 22, 23
7 min read